Răspuns :
Ca să povestesti în scris un text, trebuie să respecti anumite reguli:regulile fiind:
1. Un personaj este admirat pentru străduița sa de a atinge succesul.
2. Trebuie să te concentrezi asupra a ceea ce este interesant din punct de vedere al publicului și nu la ceea ceea ce îți place ție, ca scriitor. Cele două pot fi foarte diferite.
3. Subiectul este important, dar nu-ți vei da seama despre ce este de fapt toată povestea până în momentul în care ai ajuns la finalul ei. Acum rescrie.
4. A fost odată ca niciodată________ . În fiecare zi, _________ . Într-o zi, __________ . Din această cauză, ___________ . Motiv pentru care ___________ . Iar în cele din urmă ________ .
5. Simplifică. Rezumă. Combină caractere. Evită ocolișurile. Vei simți că pierzi lucruri importante, dar te vei elibera.
6. La ce se pricepe personajul tău? Unde se simte cel mai bine? Confruntă-l cu situații diametral opuse. Provoacă-l. Cum se descurcă?
7. Gândește-te la un final înainte de a ajunge la jumătatea povestirii. Serios. Finalurile sunt grele, gândește-l pe cel al povestirii tale.
8. Termină povestea și ieși cu ea în lume chiar dacă nu e perfectă. Într-o lume ideală ar fi fost altfel, dar treci peste asta. Scrie mai bine data viitoare.
9. Când te-ai împotmolit, fă o listă cu tot ce ar trebui să NU se întâmple. Adesea, ideea salvatoare se va ivi.
10. Separă din povestire părțile care îți plac. Ceea ce îți place în ele este o parte din tine; trebuie să realizezi asta înainte de a le folosi.
11. Scrisul te va ajuta să-ți fixezi ideile. O idee, oricât ar fi de perfectă, dacă rămâne doar în mintea ta, nu va putea fi împărtășită cu nimeni.
12. Renunță la primul lucru care îți vine în minte. Și la al doilea, al treilea, al patrulea, al cincilea… Dă la o parte evidentul. Surprinde-te.
13. Conferă personalitate eroilor tăi. Pasivitatea / maleabilitatea, pot să pară de preferat atunci când scrii, dar sunt otravă curată pentru public.
14. De ce trebui să spui ACEASTĂ poveste? Din ce credință care te mistuie interior se naște povestea ta? Aceasta este esența povestirii.
15. Dacă ai fi în locul personajului tău, în situația dată, cum te-ai simți? Onestitatea aduce credibilitate unor situații incredibile.
16. Care sunt mizele? Oferă-ne un motiv să fim de partea personajului. Ce se întâmplă dacă eșuează? Confruntă-l cu situații dezavantajoase.
17. Nicio idee nu este irosită. Dacă nu merge, las-o și treci mai departe. Se va dovedi utilă mai târziu.
18. Trebuie să te cunoști: să știi care este diferența dintre a da tot ce ai mai bun și a te preface. Povestea este un test, nu o rafinare.
19. Jocurile de situație prin care un personaj intră în bucluc sunt minunate. Jocurile de situație prin care îl scoți din bucluc înseamnă a trișa.
Dacă vei urma aceste reguli, vei învața să povestesti în scris cât mai repede! Succes
Pai la 1 SI 3 nu trebuie sa scrii nimic la 3 e de povestit la 1 e de citit
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.