Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Pentru a rezolva ecuațiile date, vom urma pașii necesari:
1) \( 4x - 113 = 7 \):
- Adunăm 113 la ambele părți pentru a izola termenul care conține variabila:
\( 4x = 7 + 113 = 120 \)
- Împărțim ambele părți la 4 pentru a obține valoarea lui \( x \):
\( x = \frac{120}{4} = 30 \)
Deci, soluția pentru ecuația \( 4x - 113 = 7 \) este \( x = 30 \).
2) \( 3x + 8 = 7 \):
- Scădem 8 din ambele părți pentru a izola termenul care conține variabila:
\( 3x = 7 - 8 = -1 \)
- Împărțim ambele părți la 3 pentru a obține valoarea lui \( x \):
\( x = \frac{-1}{3} \)
Deci, soluția pentru ecuația \( 3x + 8 = 7 \) este \( x = \frac{-1}{3} \).
3) \( 5x - 18 = -3 \):
- Adunăm 18 la ambele părți pentru a izola termenul care conține variabila:
\( 5x = -3 + 18 = 15 \)
- Împărțim ambele părți la 5 pentru a obține valoarea lui \( x \):
\( x = \frac{15}{5} = 3 \)
Deci, soluția pentru ecuația \( 5x - 18 = -3 \) este \( x = 3 \).
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.