Răspuns :
Dacă x/3 = y/4 = z înseamnă că putem scrie că x = 3z și y = 4z.
z/2 = t/3 => t = 3z/2
Acum revenim în suma:
x + y + z + t = 57
Înlocuim x,y și t în funcție de z, așa cum am obținut:
3z + 4z + z + (3z)/2 = 57
Înmulțim toată ecuația cu 2, pentru a scăpa de numitor:
6z + 8z + 2z + 3z = 114
19z = 114
z = 114:19
z = 6
Acum revenim în relațiile de sus, înlocuind pe z cu 6:
x = 3z
=> x = 3*6
x = 18
y = 4z
=> y = 4*6
y = 24
t = (3z)/2
=> t = (3*6)/2
t = 9
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.