Răspuns :
Vom distribui în parenteze termenii și trecem necunoscutele x în partea stângă iar termenii liberi în dreapta, pentru a îl izola pe x.
[tex] 2(x+1)-3(2-x)=x+3(2x+1) \\ 2x+2-6+3x=x+6x+3 \\ 5x-4=7x+3 \\ 7x-5x=-4-3 \\ 2x=-7 \\ x=\tt -\dfrac{7}{2} [/tex]
[tex] 2(x+1)-3(2-x)=x+3(2x+1) \\ 2x+2-6+3x=x+6x+3 \\ 5x-4=7x+3 \\ 7x-5x=-4-3 \\ 2x=-7 \\ x=\tt -\dfrac{7}{2} [/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.