Un șarpe îngrozise pădurea [...] S-au înțeles atunci toate sălbăticiunile. Pe când dormea, odată, șarpele, au răsturnat la gura vizuinii sale un bolovan. A rămas prins şarpele în vizuină. [...] Cu vremea, l-au uitat, iar şarpele a slăbit, se apropia de ceasul morții. Tocmai atunci trecea pe-acolo un biet păstor, mânându-și oile spre munte. Hei, omule! a șoptit şarpele prin crăpătură, dă piatra asta la o parte, că te-oi răsplăti cum se cuvine... [...] Păstorul, un om slab din fire, s-a-nduplecat.(AI.Mitru,Vizuina șarpelui) b) însă iată că-ntr-o zi când vifornița porni, Greierele se trezi fără muscă, fără râmă, fără umbră de fărâmă. Ce să facă?... Hai să ceară la Furnică, pân' la vară, niscai boabe de secară. (Jean de la Fontaine, Greierele şi furnica)
Completează spațiile cu informațiile de mai sus: Este un text____narativ, cu titlul____,avand ca autor pe____.Acesta povestește întâmplarea, fără să _____la acțiune. Este o______,avand ca autor pe_____ Personajele care îndeplinesc acțiunile sunt______.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.