Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) Vom arata ca ∡ACG = 180°
Comparam ΔACE si ΔACF:
[AC] latura comuna }
AE = AF (din ipoteza)} ⇒ Δ ACE ≡ ΔACF (L.U.L) ⇒ EC = CF (1)
∡ACE = ∡ACF = 45° }
Comparam ΔECG si ΔFCG:
EC = CF (1) }
[CG] latura comuna} ⇒ Δ ECG ≡ Δ FCG (L.L.L) ⇒ ∡ECG = ∡FCG (2)
EG = FG (ipoteza) }
Stim ca ∡FCE + ∡FCG + ∡ECG = 360° (unghiuri in jurul unui punct)
90° + ∡FCG + ∡ECG = 360°
∡FCG + ∡ECG = 270°
Din relatia (2) rezulta:
2 · ∡ECG = 270°
∡ECG = 135°
Atunci:
∡ACG = ∡ACE + ∡ECG = 45° + 135° = 180°, de unde rezulta concluzia.
b) Scuze, nu inteleg ce scrie :)