👤

3(X - 1)=6-2(X+1) Rezolvați ecuațiea


Răspuns :

Răspuns:

[tex]x = \frac{7}{5} [/tex]

Explicație pas cu pas:

3(x-1)=6-2(x+1)

3x-3 = 6-2x-2

3x+2x = 3+6-2

5x = 7

x = 7/5

Răspuns:

[tex]\bf \red{x = \dfrac{7}{5} }[/tex]

Explicație pas cu pas:

[tex]\bf 3\cdot (x - 1)=6-2\cdot (x+1)[/tex]

[tex]\bf 3x - 3=6-2x-2[/tex]

[tex]\bf 3x - 3=4-2x[/tex]

[tex]\bf 3x+2x-3=4[/tex]

[tex]\bf 5x=4+3[/tex]

[tex]\bf 5x=7[/tex]

[tex]\bf x=7:5\implies \boxed{\bf \red{x = \dfrac{7}{5} }}[/tex]

==pav38==

Baftă multă !

Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.


Wix Learning: Alte intrebari