Răspuns :
Adunam cele doua relatii si obtinem:
[tex]x+y+x-y=53+33\\\\2x=86\\\\x=\dfrac{86}{2}=43\\\\[/tex]
Acum inlocuim pe x cu valoarea aflata intr-una din relatiile date:
[tex]43+y=53\\\\y=53-43=10[/tex]
Răspuns:
- x = 43
- y = 10
Explicație pas cu pas:
x + y = 53
x - y = 33
2x = 86
x = 86/2
x = 43
43 + y = 53
y = 53 - 43
y = 10
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.