Răspuns :
Răspuns:
x*3)-5=y
(y*2)-4=z
z-((z:4)+3)=99
--------------------
x=?
z-((z:4)+3)=99
((99+3):3)*4=z
z=(102:3)*4
z=34*4
z=136
y=(136+4):2
y=140:2
y=70
x=(70+5):3
x=75:3
x=25
---------------------------
(25*3)-5=70 lei ( dupa ce a triplat suma pe care a avut-o si a cheltuit 5 lei i-au
ramas 70 lei)
(70*2)-4=136 lei ( dupa ce a dublat suma ramasa si a cheltuit 4 lei,i-au mai
ramas 136 lei)
136-((136:4)+3)=
=136-((34+3)
=136-37=99 lei i-au ramas la final lui Stefania
R=> Stefania a avut la inceput 25 lei
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.