Răspuns :
Răspuns:
A) Pentru a rezolva această expresie matematică, vom urma regula de priorități a operațiilor matematice, numită PEMDAS (paranteze, exponente, înmulțire și împărțire, adunare și scădere). Voi începe cu parantezele și voi lucra în ordine de la interior spre exterior.
a) 2' - 2' - ((-2)³ - [(2²)' : (-2) + (-4) : 2])
= 2' - 2' - ((-2)³ - [4 : (-2) + (-4) : 2])
= 2' - 2' - ((-2)³ - [-2 + (-2)])
= 2' - 2' - ((-2)³ - [-4])
= 2' - 2' - (-8 - (-4))
= 2' - 2' - (-8 + 4)
= 2' - 2' - (-4)
= 2' - 2' + 4
= 4 - 4 + 4
= 0 +4
= 4
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.