Răspuns :
Răspuns:
c)Bogdan
Explicație:
a=(√2+√3)(√6-5)+(1+√2)²+3√3
a=√2×6 -5√2 +√3×6 -5√3 +1+2√2+2+3√3
a=2√3-5√2 +3√2 -5√3+3 +2√2 +3√3
a=-3√3+3√3 -2√2+3+2√2
a=3
Răspuns:
[tex]\boldsymbol{ \red{c) \ Bogdan}}[/tex]
Explicație:
Calculăm numărul a:
[tex]a = (\sqrt{2} + \sqrt{3})(\sqrt{6} - 5) + (1 + \sqrt{2})^2 + 3\sqrt{3} \\[/tex]
[tex]a = \sqrt{12} - 5\sqrt{2} + \sqrt{18} - 5\sqrt{3} + 1 + 2\sqrt{2} + 2 + 3\sqrt{3} \\[/tex]
[tex]a = 2\sqrt{3} - 5\sqrt{2} + 3\sqrt{2} - 5\sqrt{3} + 1 + 2\sqrt{2} + 2 + 3\sqrt{3} \\[/tex]
[tex]a = (2\sqrt{3} - 5\sqrt{3} + 3\sqrt{3}) + (- 5\sqrt{2} + 3\sqrt{2} + 2\sqrt{2}) + (1 + 2) \\[/tex]
[tex]a = (5\sqrt{3} - 5\sqrt{3}) + (5\sqrt{2} - 5\sqrt{2}) + 3 \\[/tex]
[tex]a = 3[/tex]
R: c) Bogdan
✍ Reținem:
Se adună sau se scad numai radicalii de același fel.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Evaluare Națională: Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.