Răspuns :
Răspuns:
[tex]\boldsymbol{a) \ \red{ \bigg(\dfrac{3}{2}\bigg)^{22} }}; \ \boldsymbol{b) \ \red{ \bigg(\dfrac{7}{3}\bigg)^{19}}}; \ \boldsymbol{ c) \ \red{ \bigg(\dfrac{2}{5}\bigg)^{25} }}[/tex]
Explicație pas cu pas:
[tex]a) = \bigg(\dfrac{3}{2}\bigg)^{7+15} = \bigg(\dfrac{3}{2}\bigg)^{22}[/tex]
[tex]b) = \bigg(\dfrac{7}{3}\bigg)^{8+11} = \bigg(\dfrac{7}{3}\bigg)^{19}[/tex]
[tex]c = \bigg(\dfrac{2}{5}\bigg)^{6+19} = \bigg(\dfrac{2}{5}\bigg)^{25}[/tex]
✍ Se utilizează regulile de calcul cu puteri:
[tex]\boxed{ \boldsymbol{a^{m} \cdot a^{n} = a^{m + n}} }[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.