Răspuns :
Dacă x = 17, putem înlocui x în ecuația dată: xy - xz = 289.
Astfel, avem: 17y - 17z = 289.
Pentru a afla valoarea lui y - z, trebuie să scădem cele două ecuații:
(17y - 17z) - (xy - xz) = 289 - 289.
După simplificare, obținem:
17y - 17z - 17y + 17z = 0.
Toți termenii cu y și z se anulează, deci:
0 = 0.
Aceasta înseamnă că nu putem determina o valoare specifică pentru y - z, deoarece ecuația este echivalentă cu o identitate și nu are o soluție unică. SUCCES!
Astfel, avem: 17y - 17z = 289.
Pentru a afla valoarea lui y - z, trebuie să scădem cele două ecuații:
(17y - 17z) - (xy - xz) = 289 - 289.
După simplificare, obținem:
17y - 17z - 17y + 17z = 0.
Toți termenii cu y și z se anulează, deci:
0 = 0.
Aceasta înseamnă că nu putem determina o valoare specifică pentru y - z, deoarece ecuația este echivalentă cu o identitate și nu are o soluție unică. SUCCES!
Răspuns:
dam factor comun pe x
x(y-z)=289
inlocuim pe x
17(y-z)=289
y-z=289÷17=17
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.