Răspuns :
Răspuns:
Pentru a rezolva aceste calcule folosind proprietățile adunării numerelor întregi, putem simplifica operațiile adăugând întâi numerele cu aceeași semnătură și apoi combinând rezultatele:
a) \((-8) + (-5) + (+11) = -8 - 5 + 11 = -13 + 11 = -2\)
e) \((-15) + (-12) + (+20) + (-8) = -15 - 12 - 8 + 20 = -35 + 20 = -15\)
b) \((+7) + (-10) + (-4) = 7 - 10 - 4 = -7 - 4 = -11\)
c) \((-18) + (-10) + (-12) = -18 - 10 - 12 = -28 - 12 = -40\)
d) \((+14) + (+24) + (-40) = 14 + 24 - 40 = 38 - 40 = -2\)
f) \((-214) + (-104) + (+100) + (+200) = -214 - 104 + 100 + 200 = -318 + 300 = -18\)
g) \((+32) + (-15) + (+118) + (-35) = 32 - 15 + 118 - 35 = 15 + 83 - 35 = 83 - 35 = 48\)
h) \((+86) + (+11) + (-16) + (-141) = 86 + 11 - 16 - 141 = 97 - 157 = -60\)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.