Răspuns :
Răspuns:
Dacă avem o progresie aritmetică cu primul termen \( a_1 \) și al doilea termen \( a_2 \), putem calcula diferența comună \( d \) folosind formula:
\[ d = a_2 - a_1 \]
Apoi, putem folosi diferența comună pentru a găsi al treilea termen \( a_3 \):
\[ a_3 = a_2 + d \]
Dacă știm că \( a_2 = 7 \), putem calcula diferența comună \( d \). Apoi, putem folosi diferența comună pentru a găsi al treilea termen \( a_3 \), și, în cele din urmă, putem calcula suma cerută \( a_1 + a_3 \).
Din aceste calcule, putem deduce:
\[ d = a_2 - a_1 = 7 - a_1 \]
Și:
\[ a_3 = a_2 + d = 7 + (7 - a_1) = 14 - a_1 \]
Astfel, suma cerută este:
\[ a_1 + a_3 = a_1 + (14 - a_1) = 14 \]
Deci, \( a_1 + a_3 = 14 \).
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.