Răspuns :
Răspuns:
- S = {2/3; 1}
Explicație pas cu pas:
3x² - 5x + 2 = 0
a = 3
b = -5
c = 2
Δ = b² - 4ac = (-5)² - 4 x 3 x 2 = 25 - 24 = 1
x₁ = (-b + √Δ) / 2a = (5 +1) / 2x3 = 6/6 = 1
x₂ = (-b - √Δ) / 2a = (5 - 1) / 2x3 = 4/6 = 2/3
S = {2/3; 1}
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.