Răspuns :
Răspuns:
a=23
b=191
c=323
Explicație pas cu pas:
Ecuația ta este: a + 6 × 4 + 3 × 2 = 53
Mai întâi, rezolvăm înmulțirile:
6 × 4 = 24
3 × 2 = 6
Acum înlocuim în ecuație:
a + 24 + 6 = 53
Adunăm 24 și 6:
a + 30 = 53
Acum scădem 30 din ambele părți ale ecuației pentru a afla valoarea lui a:
a = 53 - 30
a = 23
Deci, a = 23.
La fel ca înainte, aplicăm ordinea operațiilor pentru a rezolva ecuația:
Ecuația este: b + 7 × 8 + 9 × 4 = 283
Mai întâi, rezolvăm înmulțirile:
7 × 8 = 56
9 × 4 = 36
Acum înlocuim în ecuație:
b + 56 + 36 = 283
Adunăm 56 și 36:
b + 92 = 283
Scădem 92 din ambele părți ale ecuației pentru a afla valoarea lui b:
b = 283 - 92
b = 191
Deci, b = 191.
Ecuația este: c + 8 × 4 + 9 × 5 = 400
Înmulțim mai întâi:
8 × 4 = 32
9 × 5 = 45
Înlocuim în ecuație:
c + 32 + 45 = 400
Adunăm 32 și 45:
c + 77 = 400
Acum scădem 77 din ambele părți ca să găsim c:
c = 400 - 77
c = 323
Deci, c = 323.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.