Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
h) 3x^2-12=0 l:3
x^2-4=0
x^2=4
x₁₂=±√4 = ±2
S = {-2: 2}
i) 6x^2-216=0 l:6
x^2-36=0
x^2=36
x₁₂=±√36 = ±6
S = {-6: 6}
j) x^2+4=0
x^2=-4
x₁₂=±(-√4) = ±2
S = {-2; 2}
k) -x^2-16=0 lx(-1)
x^2+16=0
x^2=-16
x₁₂=±(-√16) = ±4
S = {-4; 4}
l) x^2+25=0
x^2=-25
x₁₂=±(-√25) = ±5
S = {-5; 5}
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.