Răspuns :
Răspuns:
Pentru a rezolva această problemă, putem folosi metoda substituției. Să presupunem că primul număr este x, iar al doilea număr este y. Avem următoarele informații:
x + y = 60 (suma celor două numere este 60)
x ÷ y = 3, cu restul 4
Pentru a afla numerele, putem folosi ecuația x + y = 60 pentru a exprima una dintre variabile în funcție de cealaltă și apoi să înlocuim în a doua ecuație. Hai să vedem:
Din a doua ecuație, putem exprima x în funcție de y: x = 3y + 4
Înlocuim x în prima ecuație: 3y + 4 + y = 60
Combinați termenii similari: 4y + 4 = 60
Scădem 4 din ambele părți: 4y = 56
Împărțim la 4: y = 14
Acum putem înlocui y în ecuația x = 3y + 4: x = 3 * 14 + 4
Calculăm: x = 42 + 4
x = 46
Deci, numerele sunt 46 și 14. Sper că te-am ajutat!
Răspuns:
a+b=60
a:b=3 r4
a.|---|---|---|+4
}60
b.|---|
60-4=56(in mod egal 4 seg.)
56:4=14(unseg./b)
14×3+4=42+4
=46(a)
v:14+46=60✓
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.