Răspuns :
Explicație:
Dacă este să luăm în considerare reperele momentului actual al anilor 2020, sistemul finlandez de educație (per total nivele) este considerat a fi cel mai de succes. Japonia, Qatar, Estonia se numără de asemenea printre țările cu cele mai performante sisteme de educație din lume, sau sunt țări nișate, recunoscute pentru sistemele de top ale educației universitare sau liceale oferite (Marea Britanie, USA), care atrag tineri din toată lumea.
1. „Chiulul”
În România chiulul este o parte a experienței de liceu și facultate, dacă nu ai chiulit măcar o dată ești considerat tocilar. În schimb în străinătate, chiulul nu este permis. De exemplu în SUA și Anglia, chiar și părinții liceenilor sunt sunați petru orice absență și chiar amendați.
2. Atitudine informală
Atitudinea informală față de profesori nu înseamnă automat lipsă de respect. În România profesorii cer respect și atitudine formală, în străinătate profesorii pot fi apelați direct pe nume, în mod informal, în timp ce respectul este tot cel cuvenit.
In Japonia cu exceptia claselor primare, elevii stau la scoala sase ore pe zi. Pe langa copiii din țara noastră care sunt la gimnaziu care stau la școală peste 7-8 ore in unele cazuri.
In majoritatea școlilor japoneze nu exista femeie de serviciu.
Elevii fac curat peste tot.Im schimb la noi , toate școlile din orașe au doamna de serviciu.
Uniforma este obligatorie. Fetele poarta tinute in stil marinaresc, pe cand uniformele pentru baieti sunt croite in stil militar. Pe cand la noi doar in cateva scoli este obligatorie.In rest toti elevii se îmbracă cam cum vor.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Studii sociale. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.