Răspuns :
6•5/3-8-4•1/17=1/17•5/3+5/3
-4x5/3+5=5/3
30/17=30/17
-5/3=-5/3
30/17=30/17
-5/3=-5/3
Soluție( m,x)=1/17,5/3)
c) 3-x=2(x-5m)+m
2(3x-2m)+3=5(x+1)
x=3m+1
2(3x-2m)+3=5(x+1)
2(3(3m+1)-2m)+3=5
(3m+1+1)
m=-1
x=3x(-1)+1
X=-2
m,x)=(-1,-2)
3-(-2)=2(2-5x-x(-1))+(-1)
2(3x(-2)-2x(-1))+3=5
(-2+1)
5=5
-5=-5
m,x)=(-1,-2)
-4x5/3+5=5/3
30/17=30/17
-5/3=-5/3
30/17=30/17
-5/3=-5/3
Soluție( m,x)=1/17,5/3)
c) 3-x=2(x-5m)+m
2(3x-2m)+3=5(x+1)
x=3m+1
2(3x-2m)+3=5(x+1)
2(3(3m+1)-2m)+3=5
(3m+1+1)
m=-1
x=3x(-1)+1
X=-2
m,x)=(-1,-2)
3-(-2)=2(2-5x-x(-1))+(-1)
2(3x(-2)-2x(-1))+3=5
(-2+1)
5=5
-5=-5
m,x)=(-1,-2)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.