Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Voi efectua calculele pentru fiecare dintre aceste expresii:
a) \(41 \times (27) = (-18)\)
b) \(7 \times (77) \times (777)\)
c) \(422 - (35) - (-48)\)
d) \(19 - (29) - (-39) + (49)\)
e) \(1 - (102) - (-29 + 78)\)
Să le rezolvăm pe rând:
a) \(41 \times (27) = (-18)\)
b) \(7 \times (77) \times (777) = 7 \times 77 \times 777\)
c) \(422 - (35) - (-48) = 422 - 35 + 48\)
d) \(19 - (29) - (-39) + (49) = 19 - 29 + 39 + 49\)
e) \(1 - (102) - (-29 + 78) = 1 - 102 + (29 - 78)\)
Acum vom calcula fiecare expresie:
a) \(41 \times (27) = (-18)\)
b) \(7 \times 77 \times 777 = 387 297\)
c) \(422 - 35 + 48 = 435\)
d) \(19 - 29 + 39 + 49 = 78\)
e) \(1 - 102 + (29 - 78) = 1 - 102 + (-49) = -150\)
Rezultatele sunt:
a) \(41 \times (27) = (-18)\)
b) \(7 \times (77) \times (777) = 387 297\)
c) \(422 - (35) - (-48) = 435\)
d) \(19 - (29) - (-39) + (49) = 78\)
e) \(1 - (102) - (-29 + 78) = -150\)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.