Răspuns :
Răspuns:
6x-4+3x+9+7=15x-25-2x+8+9
9x+12=13x-8
-4x=-20
x=5
Explicație pas cu pas:
mai intai am scos din paranteza fiecare factor si dupa se rezolva usor conform celor scrise mai sus.
Salut!
2(3x - 2) + 3(x + 3) + 7 = 5(3x - 5) - 2(x - 4) + 9
6x - 4 + 3x + 9 + 7 = 15x - 25 - 2x + 8 + 9
6x + 3x - 4 + 9 + 7 = 15x - 2x - 25 + 8 + 9
9x + 12 = 13x - 8
9x - 13x = - 12 - 8
-4x = -20 | × (-1)
4x = 20
x = 5
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.