Răspuns :
Răspuns:
2
Explicație pas cu pas:
2 × (-5) - (-3) × (+4) =
Prima operație: înmulțirea dintre 2 și (-5) este -10:
= -10 - (-3) × (+4)
A doua operație: înmulțirea dintre (-3) și (+4) este -12:
= -10 - (-12)
A treia operație: se elimină paranteza: semnul - din fața ei presupune că tot ceea ce este în paranteză va avea semn schimbat după eliminarea parantezei, adică - (-12) = +12
= -10 + 12
Ultima operație:
= 2
Raspuns:
2
2•(-5)-(-3)•(+4)= -10+3•4 = -10+12 = 2
Explicatie pas cu pas - ce nu trebuie sa scrii la exercitiu (este o explicatie suplimentara)
2•(-5) = -10 (de exemplu -2-5 = -7, iar daca mai scadem inca odata -7-5= -12)
-(-3)= +3 ( factor comun)
•(+4)=•4 (scoti parantezele)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.