👤

Citiți eu atentie textul de mai jos: „Dacă generațiile precedente au fost obişnuite să dialogheze fată în față cu persoane reale, acum natura spațiului public se schimbă. În fiecare zi, tot mai mulți dintre noi conversăm cu cei care sunt prezenți virtual prin intermediul Internetului, mesajelor SMS, telefoniei etc. Ca adulți suntem speriați de modul în care copiii noştri construiesc o societate care se autoorganizează, bazându-se pe retele de contacte stabilite ad-hoc, folosind tehnologia wireless. Astfel de rețele sunt spatii virtuale in care poți să te întâlnesti, să conversezi cu oricine, oricând. Copiii noștri îşi găsesc prieteni pe Internet, și legătura prin telefonul mobil şi transformă orașele în table de jocuri prin conectare la GPS (dispozitive de poziționare globală). În acest scop, noi, adulții ne simțim mai confortabil în lumea contactelor față în faţă, la o conversație la o cafea. Încet dar sigur, spațiul cibernetic invadează spațiul fizic care până acum ne asigura confortul personal." (Howard Rheingold, Găşti inteligente. Următoarea revoluție socială, Editura Andreco Educational, 2005,)
Pornind de la textul dat, răspundeţi următoarelor cerinţe:
1. Stabiliți ce schimbări se produc în spațiul public;
2. Stabiliți caracteristicile societății create de generația tânără;
3. Precizați locul adulților în societatea actuală; 4. Prezentați, prin propriile cuvinte, premisele următoarei revoluții sociale;​


Răspuns :

Răspuns:

Salut, DaryIorga!

Explicație:

Ai aici întrebările completate. Spor la teme!

1. Schimbările în spațiul public constau în tranziția de la dialogul față în față cu persoane reale către interacțiuni virtuale, cum ar fi cele pe Internet, mesaje SMS sau telefonie. Acest fenomen modifică natura și dinamica spațiului public.

2. Caracteristicile societății create de generația tânără includ conversații virtuale tot mai frecvente prin intermediul Internetului, mesajelor SMS și telefoniei. Copiii construiesc o societate care se autoorganizează, bazându-se pe rețele de contacte stabilite ad-hoc, folosind tehnologia wireless. Interacțiunile se extind și în spațiul virtual, unde se formează prietenii și conexiuni.

3. Adulții se simt speriați de modul în care copiii construiesc această societate virtuală și se arată mai confortabili în lumea contactelor față în față. Preferă conversațiile la o cafea și interacțiunile tradiționale în spațiul fizic.

4. Premisele următoarei revoluții sociale se conturează prin invazia spațiului cibernetic în spațiul fizic. În timp ce adulții își păstrează preferința pentru interacțiunile tradiționale, tinerii construiesc o societate în care tehnologia wireless și rețelele virtuale devin tot mai prevalente. Această schimbare indică că spațiul cibernetic va juca un rol din ce în ce mai important în viețile noastre sociale și în organizarea societății.