Răspuns :
Răspuns:
Pentru a rezolva această problemă, vom folosi informațiile pe care le-ai dat:
- b reprezintă trei sferturi din a: b = (3/4) * a
- c este de 5 ori mai mare decât sfertul lui a: c = 5 * (1/4) * a
- suma numerelor este 444: a + b - c = 444
Vom înlocui b și c în ecuația sumei numerelor:
a + (3/4) * a - 5 * (1/4) * a = 444
Acum putem simplifica ecuația:
a + (3/4) * a - (5/4) * a = 444
Combinați termenii similari:
(4/4) * a + (3/4) * a - (5/4) * a = 444
(2/4) * a = 444
Simplificați și rezolvați pentru a:
(1/2) * a = 444
a = 444 * 2
a = 888
Acum putem înlocui a în ecuațiile pentru b și c:
b = (3/4) * 888
b = 666
c = 5 * (1/4) * 888
c = 1110
Acum putem calcula expresia a + b - c:
888 + 666 - 1110 = 444
Deci, rezultatul expresiei a + b - c este 444
Explicație:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.