Răspuns :
Răspuns:
a) Pentru a rezolva ecuația 15x - 225 = 0, trebuie să aducem termenul liber pe partea dreaptă și să împărțim ambele părți la coeficientul lui x. Astfel, obținem:
15x = 225
x = 225 / 15
x = 15
b) Pentru a rezolva ecuația 12x + 16 = 0, trebuie să aducem termenul liber pe partea dreaptă și să împărțim ambele părți la coeficientul lui x. Astfel, obținem:
12x = -16
x = -16 / 12
x = -4 / 3
c) Pentru a rezolva ecuația 0,2x - 3,4 = 3x - 1, trebuie să aducem toți termenii care conțin x pe aceeași parte și toți termenii liberi pe cealaltă parte. Apoi, putem simplifica și rezolva ecuația:
0,2x - 3x = -1 + 3,4
-2,8x = 2,4
x = 2,4 / -2,8
x ≈ -0,857
d) Pentru a rezolva ecuația x + 2 = -x, trebuie să aducem termenii care conțin x pe aceeași parte și termenii liberi pe cealaltă parte:
2x = -2
x = -2 / 2
x = -1
e) Pentru a rezolva ecuația 0,(6)x - 5 = 1 + x, trebuie să aducem toți termenii care conțin x pe aceeași parte și toți termenii liberi pe cealaltă parte. Apoi, putem simplifica și rezolva ecuația:
0,6x - x = 1 + 5
-0,4x = 6
x = 6 / -0,4
x = -15
f) Pentru a rezolva ecuația √18x - √8 = 0, trebuie să izolăm radical
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.