Răspuns :
Răspuns:
a)
[tex]2(3x - 1) = 3(2x + 3) - 11 \\ 6x - 2 = 6x + 9 - 11 \\ 6x - 2 = 6x - 2 \\ 6x - 2 - 6x + 2 = 0 \\ 0 = 0 = > x \: apartine \: lui \: r[/tex]
b)
[tex]5x + 3x - 6 = 6x + 6 + 2x \\ 5x + 3x - 6 - 6x - 6 - 2x = 0 \\ - 3x - 12 = 0 \\ - 3x = 12 \\ x = \frac{ - 12}{3} \\ = > x = - 4[/tex]
c)
[tex] - 2x + 2 = 4 - x + 1 \\ - 2x + x = 5 - 2 \\ - x = 3 \\ = > x = - 3[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.