A. Construiți, atât în limbaj formal cât și în limbaj natural, subalterna propoziției 1. contradictoria propoziției 2, contrara propoziției 3, şi subcontrara propoziției 4.
Desenați Pătratul logic
B. Aplicați explicit operațiile de conversiune şi obversiune, pentru a deriva conversa şi obversa corecte ale fiecăreia din propozițiile 1 şi 3, atât în limbaj formal, cât și în limbaj natural.
C. Construiți, în limbaj formal şi în limbaj natural a conversei obversei contradictoriei propoziției 2: Unele subiecte de examen nu sunt dificile
II. Fie termenil A, B, C, D şi E, astfel încât B şi E sunt în raport de încrucişare, C este specie a intersecţiei dintre A şi B, A şi E sunt în raport de opoziție, lar D este în raport de încrucişare cu A şi B, dar in opoziţie cu Cşi E.
1. Reprezentaţi, prin metoda diagramelor Euler, pe o diagramă comună, raporturile logice dintre cei cinci termeni.
2. Stabiliţi, pe baza raporturilor existente între termenii A, B, C, D, E care dintre următoarele propoziţii sunt adevărate şi care sunt false (notați propoziţiile adevărate cu litera A, lar propoziţiile false cu litera F):
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.