👤

puncte Subiectul al II-lea Serie o compunere, de minimum 150 de cuvinte, în care să-l caracterizezi pe anticar, 20 de puncte personajul din textul loanei Pârvulescu. In redactarea caracterizării, vei avea în vedere: portret fizic etc.); precizarea a două date de identificare a personajului (nume, vârstă, ocupație, origine, -ustrarea a două mijloace de caracterizare diferite, prin câte o secvență comentată; numirea a două trăsături morale ale personajului; corelarea unei valori personale cu una dintre valorile personajului. Punctajul pentru compunere se acordă astfel: -conținutul compunerii - 12 puncte 1 punct; corectitudinea gramaticală - 1 redactarea compunerii - 8 puncte (marcarea corectă a paragrafelor - 1 punct; coerenta punct claritatea exprimării ideilor - 1 punct; ortografia - 1 punct; respectarea normelor de textului-1 punct; proprietatea termenilor folosiți - Nota! Compunerea nu va fi precedată de titlu sau de motto. Punctajul pentru redactare se acordă doar în cazul în care compunerea are minimum 150 de cuvinte şi dezvoltă subiectul propus. uncte antului itulice ana Pârvulescu) cte dea​

Răspuns :

Răspuns:

În povestirea Ioanei Pârvulescu, întâlnim un personaj cu o prezență distinctă, anume anticarul. Cu o vârstă înaintată și o privire adâncă, acesta emană o aură misterioasă și plină de experiență. Numele său, nefiind specificat în text, adaugă un element enigmatic caracterizării sale. Anticarul își desfășoară activitatea într-un mediu plin de cărți vechi, obiecte rare și atmosfera sa pare învăluită în trecut.

Fizic, anticarul este descris ca având o podoabă de barbă albă și părul grizonant, sugerând trecerea timpului și bogăția experiențelor acumulate. Prin intermediul acestei imagini, autorul transmite ideea că personajul a traversat numeroase etape ale vieții și a acumulat o vastă înțelepciune.

În primul rând, o modalitate de caracterizare este prin intermediul detaliilor fizice, subliniind aspectul său venerabil și aspectul său distinctiv. Autorul ilustrează aceasta prin: "O podoabă de barbă albă îi acoperea jumătatea de față, iar părul grizonant îi adăuga farmecul unei existențe bogate în trăiri."

În al doilea rând, anturajul în care își desfășoară activitatea - plin de cărți și obiecte rare - reflectă pasiunea și dedicarea sa pentru lumea anticariatului, evidențiind astfel o altă latură a caracterizării sale.

În ceea ce privește trăsăturile morale, acesta pare a fi un om cu o profundă înțelegere a valorilor culturale. Autorul sugerează aceasta prin modul în care personajul tratează cărțile și obiectele vechi cu respect și reverență.

De asemenea, valoarea personală a anticarului se corelează cu pasiunea sa pentru cărți și obiecte rare, exprimându-se astfel în propria sa mică lume plină de cunoaștere și descoperiri.

În concluzie, personajul anticar din povestirea Ioanei Pârvulescu se dezvăluie ca fiind un individ marcant, atât din punct de vedere fizic, cât și moral. Prin intermediul detaliilor subtile și a atmosferei create în jurul său, autorul oferă cititorului o imagine profundă și captivantă a acestui personaj intrigant.