Răspuns :
Răspuns:
a)
delta = 1^2 - 4•2•(-3) = 25 => rad.delta = 5
x1 = (-1-5)/4 = -6/4 = -3/2
x2 = (-1+5)/4 = 1
d)
delta = (-5)^2 - 4•2•2 = 9 => rad.delta = 3
x1 = (5-3)/4 = 1/2
x2 = (5+3)/4 = 2
g)
delta = 1^2 - 4•3•(-2) = 25 => rad.delta = 5
x1 = (-1-5)/6 = -1
x2 = (-1+5)/6 = 2/3
b)
delta = (-1)^2 - 4•2•(-15) = 121 => rad.delta = 11
x1 = (1-11)/4 = -5/2
x2 = (1+11)/4 = 3
e)
delta = 3^2 - 4•2•1 = 1 => rad.delta = 1
x1 = (-3-1)/4 = -1
x2 = (-3+1)/4 = -1/2
h)
delta = 4^2 - 4•3•(-7) = 100 => rad.delta = 10
x1 = (-4-10)/6 = -7/3
x2 = (-4+10)/6 = 1
c)
delta = (-5)^2 - 4•3•2 = 1 => rad.delta = 1
x1 = (5-1)/6 = 2/3
x2 = (5+1)/6 = 1
f)
delta = (-1)^2 - 4•2•(-3) = 25 => rad.delta = 5
x1 = (1-5)/4 = -1
x2 = (1+5)/4 = 3/2
i)
delta = 1^2 - 4•2•(-1) = 9 => rad.delta = 3
x1 = (-1-3)/4 = -1
x2 = (-1+3)/4 = 1/2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.