Răspuns :
Răspuns:
[tex]\bf a) 5; b) 3; c) 7; d) 5; e) 3; f) 5[/tex]
Explicație pas cu pas:
a) 1•x² + 0•x¹ + 2•x⁰ = 27
x² + 2•1 = 27 ⇒ x² = 27-2
x² = 25 ⇒ x² = 5²
⇒ x = 5
b) 1•x⁴ + 0•x³ + 1•x² + 0•x¹ + 0•x⁰ = 90
x⁴ + x² = 90
x²•(x² + 1) = 9 • (9 + 1)
x² = 9 ⇒ x² = 3²
⇒ x = 3
c) 1•x² + 3•x¹ + 1•x⁰ = 71
x • (x + 3) = 70
x • (x + 3) = 7 • (7 + 3)
⇒ x = 7
d) 2•x¹ + 4•x⁰ = 14
2•x + 4 = 14 ⇒ 2•x = 10 ⇒ 2•x = 2•5
⇒ x = 5
e) 1•x³ + 2•x² + 0•x¹ + 1•x⁰ = 46
x³ + 2•x² + 1 = 46
x² • (x + 2) = 45
x² • (x + 2) = 9 • 5
x² • (x + 2) = 3² • (3 + 2)
⇒ x = 3
f) 2•x³ + 3•x² + 0•x¹ + 1•x⁰ = 326
2•x³ + 3•x² + 1 = 326
2•x³ + 3•x²= 325
x²•(2x + 3) = 325
x²•(2x + 3) = 25•13
x²•(2x + 3) = 5²•(2•5 + 3)
⇒ x = 5
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.