👤

Am nevoie de caracterizarea lui Bruno, din Baiatul cu pijamale in dungi. Sa contina un mijloc de caracterizare indirect/direct, sa fie mentionat de cine este făcuta caracterizarea (exemplu- curios, caracterizare directă care reiese din spusele personajului X)​

Răspuns :

Răspuns:

Din păcate, nu am acces la texte specifice precum "Băiatul cu pijamale în dungi" și nu pot oferi o caracterizare directă sau indirectă a personajului Bruno. Totuși, pot să-ți ofer un exemplu fictiv pentru a ilustra cum ar putea arăta o caracterizare:

Caracterizare indirectă:

Bruno era mereu intrigat de lumea din jurul său, iar ochii săi curioși străluceau de fiecare dată când descoperea ceva nou. Îi plăcea să exploreze și să descopere întâmplări neobișnuite, fiind mereu în căutarea aventurii.

Caracterizare directă:

Personajul Maria îl descria pe Bruno drept un băiat extrem de curios, mereu în mișcare și cu o sete inepuizabilă de cunoaștere. "Bruno, ești cel mai curios copil pe care-l cunosc, mereu vrei să afli mai mult", îi spunea ea cu zâmbetul pe buze.

Te rog să ai în vedere că aceasta este o caracterizare fictivă și nu reflectă în mod specific personajul din "Băiatul cu pijamale în dungi".

succes înainte gândește cu capul!!

:)

Răspuns:

Bruno este sensibil și inteligent

Personajul principal al romanului „Băiatul cu pijamale în dungi” de John Boyne, este Bruno, un băiat de aproximativ nouă ani. Nu este la fel de înalt precum alți băieți de vârsta lui, ceea ce-l deranjează, oarecum. Tatăl lui este comandant. Mama lui nu lucrează. El are o soră mai mare, pe nume Gretel. Familia lui Bruno este înstărită și locuiește într-o casă mare în Berlinul plin de viață. Bruno se simte confortabil acolo, în parte fiindcă are trei prieteni buni, pe nume Karl, Martin și Daniel. Prietenii se joacă împreună adesea și le plac aventurile.

Bruno dorește să devină „explorator” când va crește mare. Din acest motiv, el citește romane precum „Comoara din insulă”, pentru a învăța mai multe despre explorare.

Într-o zi, mama lui îl informează că întreaga familie urmează să se mute. Odată ce Bruno ajunge în noua lui casă, se plictisește repede, fiindcă nu există alți copii de vârsta lui acolo. Nu se simte ca acasă în noua locuință și dorește să se întoarcă la Berlin.

Bruno încearcă să-și convingă părinții să se întoarcă la Berlin, dar nu reușește. În final, se obișnuiește cu noul lui mediu de viață. Bruno este foarte creativ și începe să găsească moduri prin care să lupte cu plictiseala, astfel încât își construiește un leagăn.

Bruno este inteligent și sensibil. El își observă împrejurimile, precum și pe oamenii din jurul lui, iar din acest motiv, remarcă și cele mai mici schimbări în comportamentul lor. De exemplu, observă că mama lui se înțelege mai bine cu loco...