Răspuns :
√1+x + √4+x = √1-x + √4-x / ²
1+x + 2√(1+x)(4+x) + 4+x = 1 - x +2 √(1-x)(4-x) +4 - x
. . . .
2x + 2√(1+x)(4+x) = - 2x + 2 √(1-x)(4-x)
4x + 2√(1+x)(4+x) = 2 √(1-x)(4-x) / :2
2x + √(1+x)(4+x) = √(1-x)(4-x) / ²
4x² + 4 x √(1+x)(4+x) + (1+x)(4+x) = (1-x)(4-x)
4x² + 4 x √(1+x)(4+x) + 4+x + 4x +x² = 4 - x - 4x + x²
. . . .
4x² + 4 x √(1+x)(4+x) + 10x = 0 / :2
2x² + 2x √(1+x)(4+x) + 5x = 0
x ( 2x + 2 √(1+x)(4+x) + 5) = 0 ⇒ x₁ =0
2x + 2 √(1+x)(4+x) + 5 = 0
2 √(1+x)(4+x) = - (5+ 2x) / ²
4 (1+x)(4+x) = 25 + 20x + 4x²
4 (4 + 5x + x²) = 25+ 20x + 4x²
16 + 20x + x² = 25+ 20x + 4x²
3x² + 9 = 0
3 (x² + 3) = 0
x² + 3 = 0
x² = -3
x ₂;₃ = ± √ -3
x ₂;₃ = ± i√ 3 ∈ C
Numai x₁ =0 ∈ R
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.