Răspuns :
Dacă aduni ecuațiile ți se reduce y.
[tex] \begin{cases} 3x+y=8 \\ 2x-y=7 \end{cases} \bigg| + \implies 3x+2x=15 \\ 5x=15 \implies \tt x=3 [/tex]
Acum ca ai aflat una dintre soluții, te întorci și substitui valoarea(în cazul nostru am aflat x) înapoi în care dintre cele 2 ecuații ți se pare mai ușoară.
[tex] 3\cdot 3+y=8 \implies 9+y=8 \\ \tt y=-1 [/tex]
Deci soluția sistemului este:
[tex] \tt S=\{3,-1\}[/tex]
[tex] \begin{cases} 3x+y=8 \\ 2x-y=7 \end{cases} \bigg| + \implies 3x+2x=15 \\ 5x=15 \implies \tt x=3 [/tex]
Acum ca ai aflat una dintre soluții, te întorci și substitui valoarea(în cazul nostru am aflat x) înapoi în care dintre cele 2 ecuații ți se pare mai ușoară.
[tex] 3\cdot 3+y=8 \implies 9+y=8 \\ \tt y=-1 [/tex]
Deci soluția sistemului este:
[tex] \tt S=\{3,-1\}[/tex]
Răspuns:
{3x+y=8
{2x-y=7
_______+
5x / = 15
x = 15/5
x = 3
<=> {x=3
{3×3+y=8
9+y=8
=>y=-1
=> S = {3,-1}
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.