Răspuns :
Notăm numărul cu x. Conform informațiilor pe care le-ai dat, avem următoarea ecuație:
x/3 = x - 2
Pentru a rezolva această ecuație, putem începe prin a elimina fracția prin înmulțirea ambelor părți cu 3:
3 * (x/3) = 3 * (x - 2)
x = 3x - 6
Apoi, putem aduce termenii cu x pe o parte și constantele pe cealaltă parte:
x - 3x = -6
-2x = -6
Împărțind ambele părți la -2, obținem:
x = -6 / -2
x = 3
Deci, numărul este 3.
Notăm numărul cu n.
Transformăm ce ne dă problema într-o ecuație în n ca să îl putem afla.
[tex] \dfrac{n}{3} = n-2 [/tex]
Înainte să copiezi rezolvarea, te sfătuiesc să stai un pic și să analizezi fiecare pas și să te întrebi cum și de ce am făcut acești pași. Dacă nu înțelegi la un pas, poți să mă întrebi în comenarii :)
[tex] \dfrac{n}{3} =n-2 \implies n=3(n-2) \\ n=3n-6 \\ 2n=6 \\ \tt n=numarul =3 [/tex]
Este ușor dar este și mai ușor dacă faci multe exerciții asemenea. Te sfătuiesc să faci din nou acest exercițiu doar ca în loc de “este cu 2 mai mică decât el” pune “este cu 6 mai mică decât el”
Transformăm ce ne dă problema într-o ecuație în n ca să îl putem afla.
[tex] \dfrac{n}{3} = n-2 [/tex]
Înainte să copiezi rezolvarea, te sfătuiesc să stai un pic și să analizezi fiecare pas și să te întrebi cum și de ce am făcut acești pași. Dacă nu înțelegi la un pas, poți să mă întrebi în comenarii :)
[tex] \dfrac{n}{3} =n-2 \implies n=3(n-2) \\ n=3n-6 \\ 2n=6 \\ \tt n=numarul =3 [/tex]
Este ușor dar este și mai ușor dacă faci multe exerciții asemenea. Te sfătuiesc să faci din nou acest exercițiu doar ca în loc de “este cu 2 mai mică decât el” pune “este cu 6 mai mică decât el”
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.