Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
15 -72: (a - 3) = 9
15-9=72:(a-3)
6=6·12/(a-3)
1=12/(a-3) ⇒a-3=12 ⇒a=12+3 ⇒a=15
Buna!
15 - 72 : (a-3) = 9
(a-3) * 15 - 72 = 9 (a-3)
15a - 45 - 72 = 9 (a-3)
15a - 117 = 9 (a-3)
15a - 117 = 9a - 27
15a - 117 - 9a = -27
6a - 117 = -27
6a = -27 + 117
6a = 90
a = 90 : 6
a =15
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.