Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Bună! Pentru a rezolva această problemă, vom calcula mai întâi valoarea numărului întreg a:
a = 3 + 2 - 7 + 8 + 5 - 13
Calculând aceste adunări și scăderi, obținem:
a = -2
Pentru a găsi opusul numărului întreg a, trebuie să schimbăm semnul numărului:
-opusul lui a = -(-2) = 2
Acum, să demonstrăm că -(3 + 2 - 7 + 8 + 5 - 13) este egal cu 3 - 2 + 7 - 8 - 5 + 13:
-(3 + 2 - 7 + 8 + 5 - 13) = 3 - 2 + 7 - 8 - 5 + 13
Calculând aceste adunări și scăderi, obținem:
-2 = -2
Deci, am demonstrat că -(3 + 2 - 7 + 8 + 5 - 13) este egal cu 3 - 2 + 7 - 8 - 5 + 13.
Sper că aceasta te ajută!
Răspuns:
[tex]a = -3+2-7 +8+5-13\\\\a=-1-7 +8+5-13\\\\a=-8+8+5-13\\\\a=5-13\\\\a=-8\\\\opusul.lui.(-8).este.(+8)\\\\\\-(-3+2-7+8+5-13)=3-2+7-8-5+13\\\\8=8-(adevarat)[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.