Răspuns :
Răspuns:
1771, nici una din variante
Explicație pas cu pas:
"Observam ca se aduna 1, 2 , 3 , 4,..la cele dianinte
care proveneau din1, 1+2, 1+2+3, 1+2+3+4..o suma Gauss mascata
a1...1=1=.....dupa ce am obtinut formula generala, observ ca o verifica....
=1*(1-1)/2 +1
a2...2=1+1=(2-1)*2/2+1
a3....4=2+2=3*2/2+1= 3(3-1)/2 +1
a4.....7=4+3= 3*4/2+1
a5....11=7+4=4*5/2+1
a6....11+5=16=5*6/2+1
a7....16+6= 22= 6*7/2+1
a8......22+7=29= 7*8/2+1
a9=29+8=37=8*9/2+1
a10=a9+9= 37+9=46=9*10/2+1
.....
deci putem (pre)spune ca
a(k) = (k-1)*k/2+1
teoretic ar trebui sa o demonstram prin inductie , dar suntem la grila...::))
dar o facem
an= n(n-1)/2+1
a(n+1)= n(n-1)/2+1+n= n((n-1)/2+1)) +1= n(n-1+2)/2+1= n(n+1)/2+1
Pn⇒P(n+1). relatia este demonstrata prin inductie matematica deci e corecta∀n∈N
atunci
a60 =59*60/2+1= 59*30+1=1770+1=1771 nici una din variantele date de tine sau cine le-o fi dat.....::))
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.