Răspuns :
Răspuns: 14. a) x= (9*10)/1
x= 90
b) x= (3*2)/5
x= 6/5
f) 1,(3) = 12/9 (simplifici cu 3)
1, (3)= 4/3
x= (9*4/3)/1
x= 36/3
x= 12
g) 1, 2= 12/10 (simplifici cu 2)
1, 2 = 6/5
x= (6/5*2)/72
x= 0, 0(3)
16. a) 2x+1= (5*7)/8
2x+1= 35/8
2x+1= 4, 375
2x= 3, 375
x= 1, 6875
b) 3x+2= (4*12,5)/5
3x+2= 50/5
3x+2= 10
3x= 8
x= 8/3
e) 2x+ 0,5= (4*1)/5 0,5= 5/10
2x+ 0,5= 4/5
2x= 4/5- 5/10
2x= 3/10
x= 0, 15
f) 0, 3+x= (1*4)/6
3/10+x= 4/6 (simplificam cu 2)
3/10+x= 2/3
x= 2/3-3/10
x= (20-9)/30
x= 11/30
Explicație pas cu pas:
a/4=3/2 => a= (4*3)/2
a= 12/2
a=6
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.