Răspuns :
Primăvara este anotimpul renașterii nu doar pentru natură, ci și pentru noi, oamenii. Dovadă stau primele versuri ale poeziei, în care Șt. O. Iosif admiră sosirea ei " Tânăr soare auriu" care bate în fereastră, fiind asemuit veseliei și dragostei de viață.
Totul pare să se trezească la viață: izvoarele saltă gureșe, cintezele cântă în zăvoi
, în timp ce zăpada fuge ca argintul viu. Poetul se simte asemeni naturii reînviate făcând astfel o analogie între anotimpuri pentru a marca trecerea timpului.
Astfel, iarna " sufletului meu" reprezintă de fapt apropierea bătrâneții grele, pe când primăvara reprezintă tinnerețea frumoasă, dezinvoltă și iubită.
Într-adevăr cu toții dorim să fim tineri, frumoși, plini de elan tineresc și nu vrem să îmbătrânim pentru a deveni urâți, deformăți, dar înțelepți!
Poetul aduce prin versurile primelor două strofe un elogiu tinereții reprezentate de primăvară, privind apoi cu melancolie către iarna( bătrânețe, durere, amărăciune).
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.