Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
7*3^n + 2*3^n = 3^n*(7 + 2) = 9*3^n = 3^2*3^n = 3^n+2
__________
7*5^n - 2*5^n = 5^n*(7 - 2) = 5*5^n = 5^n+1
_________
4^n = k
2^2n = (2^2)^n = 4^n = k
2^2n+1 = 2*2^2n = 2k
2^4n = (2^2)^2n = 4^2n = (4^n)^2 = k^2
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
E6 a) dam factor comun pe 3 la puterea n si obtinem 3 la pueterea n * 3 la puterea a 2 = 3 la puterea n + 2
b ) dam factor comun n la puterea n si obrinem 5 la puterea n * 5 = 3 la puterea 5 + 1
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.