Răspuns :
Răspuns:
- a = 6
Explicație pas cu pas:
20 : {[a + (5 + 3 x 7)] : (a + 2)} + 1 = 6
20 : {[a + (5 + 21)] : (a + 2)} = 6 - 1
20 : [(a + 26) : (a + 2)] = 5
(a + 26) : (a+2) = 20 : 5
(a + 26) : (a + 2) = 4
a + 26 = 4 × (a + 2)
a + 26 = 4 × a + 8
4a - a = 26 - 8
3a = 18
a = 18 : 3
a = 6
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.