Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
x^4 - x^2 = (x^2 - x)(x^2 + x) = x(x - 1)*x(x + 1) = x^2(x - 1)(x + 1)
__________
x^2(x - 1)(x + 1) - 4(x + 1)
= (x + 1)[x^2(x - 1) - 4]
= (x + 1)(x3 - x^2 - 4)
Se aplica formula a^2 - 2ab - b^2 = (a-b)^2
x^4-x^2-4x-4 = (x^4-x^2) (4x-4) = x inmultit cu 4 - x inmultit cu 2 + 4 + 4 - 4 =
= 4x - 2x + 4 + 4 - 4 = 4x-2x+4 = 2x+4 = 2(x+2)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.