Răspuns :
Descompunere în factori:
[tex]f) \ x^2 - 9x - 52 = x^2 + 4x - 13x - 52 = x(x+4) - 13(x+4) = \bf (x+4)(x-13)[/tex]
[tex]g) \ x^2 - 8x - 20 = x^2 + 2x - 10x - 20 = x(x+2) - 10(x+2) = \bf(x+2)(x-10)[/tex]
[tex]h) \ x^2 - 5x - 36 = x^2 + 4x - 9x - 36 = x(x+4) - 9(x+4) = \bf(x+4)(x-9)[/tex]
[tex]i) \ x^2 - 6x - 16 = x^2 +2x - 8x - 16 = x(x+2) - 8(x+2) = \bf(x+2)(x-8)[/tex]
[tex]j) \ x^2 + 2x - 24 = x^2 + 6x - 4x - 24 = x(x+6) - 4(x+6) = \bf(x+6)(x-4)[/tex]
[tex]k) \ x^2 - 12x + 27 = x^2 - 3x - 9x + 27 = x(x-3) - 9(x-3) = \bf(x-3)(x-9)[/tex]
[tex]\ell) \ x^2 - 8x + 7 = x^2 - x - 7x + 7 = x(x-1) - 7(x-1) = \bf(x-1)(x-7)[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.